Språk: Svenska
Språk:
Valuta:

 
Leveranser och returer


Leveranser inom Sverige

Alla varor skickar vi med gratis frakt inom Sverige,endast en expeditionsavgift av 29:- SEK tillkommer. Vår ambition är att skicka dina varor blixtsnabbt. Din order skickas med Posten som A-post samma vardag om du beställer före 16:00 – efter kl 16:00 skickas ordern dagen efter - (dock ej lör-sön- eller helgdag). Om vi mot förmodan inte skulle ha någon produkt i lager så kommer vi att kontakta dig via e-post.

Leveranstiden från den stunden du lägger din beställning hos oss tills du får den levererad hem till dig eller att du får en avi/lapp från Posten är normalt 1 dygn - (dock ej lör-sön- eller helgdag - då Posten inte levererar). Ibland kan Posten vara försenad med leveransen och då kan det ta ca: 2-3 dagar för leveransen att komma fram till kunden.

Förändring av order och avbeställning


Förändring av order

Kund har fram till den punkt då order inte har effektuerats rätt att, utan kostnad annat än prisskillnad på vara, förändra sin order. Vid ändring av vara på order gäller det pris som är aktuellt vid tillfället för förändringen. Observera att order som redan skickats ut från vårt system av självklara skäl inte går att ändra.

Avbeställning
Avbeställning av order är möjlig utan extra kostnader för dig fram till den tidpunkt ordern inte har effektuerats. Med effektuering menar vi att faktura och frakthandlingar har skapas. Avbeställning efter det att ordern effektuerats är inte möjlig. Du som kund är i detta fall skyldig att ta emot försändelsen.

Avbeställning av icke lagervara vilken köpts eller beställs speciellt för kund går inte att avbeställas efter det vi har lagt beställningen till vår leverantör. Vi förbehåller oss rätten att debitera kunden fullt pris för den beställda varan. Vid special beställning gäller ej ångerköp. En avbeställning är giltig först efter det du har fått en avbeställningsbekräftelse från oss.

Falska beställningar

Observera att alla beställningar loggas med IP-adress och tidpunkt. Om nödvändigt kommer vi att polisanmäla alla falska beställningar och bedrägeriförsök. Bagsandfashion.com förbehåller sig rätten att ifrågasätta beställningar som anses vara oseriösa eller inte verkar trovärdiga.

Ej avhämtade paket
För alla paket som inte löses ut eller avhämtas på Posten förbehåller sig BagsandFashion rätten att debitera kunden kostnaderna för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnad, från f.n. SEK 310:- exkl. moms för fakturaförsändelser och SEK 350:- exkl moms för postförskottsförsändelser. Faktureringsavgift på SEK 49.- inkl moms tillkommer.
BagsandFashion.com förbehåller sig rätten att överlåta fakturakrav för outlösta/ej avhämtade försändelser på företag för inkassotjänster. BagsandFashion.com samarbetar med Gothia Inkasso Group.


Leveranser utanför Sverige - men inom EU


Beställningar som görs utanför Sverige kan endast hanteras av den engelskspråkiga sidan betalningen accepteras endast med Visa eller Master Card kort.


Portokostnader inom EU - men utanför Sverige

Beställningar som görs utanför Sverige och Norge kan endast hanteras av den engelskspråkiga sidan och betalningen accepteras endast med kort. Väskor och plånböcker som ska skickas till länder inom EU utanför Sverige har en fraktavgift av 210 SEK upptill 1kg och av 300 SEK upptill 2kgs. För information väger alla våra plånböcker under ett kilo och de flesta väskorna också. Smycken och alla andra produkter skickas utanför de Nordiska länderna försäkrat och rekommenderat till en portokostnad av 80 SEK. Leveranstiden till EU länder utanför Norden är i normala fall 3-7 arbetsdagar.

Försening av leverans
Om försening av leverans uppstår meddelar vi dig detta via e-post. Du har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen; till exempel då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Leveransrisk
Vi står för transportrisken dvs. risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Ångrar du ditt köp så står du själv för transportrisken då du skickar varan tillbaka till oss.Ångerrätt, Retur och Reklamation

Innan beställningen skickas till kunden
Alla produkter tas ut från sin ursprungliga fabriksförpackning och vi kontrollerar manuellt två gånger innan leverans till kunden. Vår policy är att alltid ha nöjda kunder och därmed alltid leverera felfria produkter till våra kunder, vilket i förlängningen också innebär mindre besvär för kunden, samt mindre kostnader och mindre administration för oss. Efter vår noggranna kontroll plomberas varje produkt manuellt och därefter emballerar vi produkterna mycket väl innan de skickas till våra kunder. Vi garanterar att du alltid kommer att få felfria produkter levererade till dig. Vi är emellertid inte ansvariga för produkter som förstörs pga. kundens ovarsamhet vid användandet eller skador som kunden själv har orsakat. Vi ber därför alla våra kunder att läsa och följa våra skötselråd och använda produkterna med sunt förnuft. För mer information läs gärna våra anvisningar under Köpvillkor.

Har du frågor eller funderingar tveka inte att maila oss på customerservice@bagsandfashion.com

Kundens ansvar - en rekommendation
Gör en extra kontroll av produkten vid mottagandet innan produkten används och plomberingen tas bort.  Alla produkter som skickas från vårt lager kontrolleras alltid manuellt och noggrant innan de skickas till kunden. Som en extra åtgärd för att upptäcka eventuella fabrikationsfel ber vi dig vänligt, när du fått beställningen, att själv göra en extra kontroll på de produkterna du har köpt innan du använder dem och/eller tar bort plomberingen. Vissa väskor har skruvdetaljer, är dekorerade med nitar eller kristaller, mm, som du bör kontrollera. Samma sak gäller för andra accessoarer och kläder. Du bör göra en total kontroll både invändigt och utvändigt.

Alla smycken bör kontrolleras av kunden innan användning och innan man tar bort plomberingen. Kontrollera låset, skruvarna, stenarna och andra detaljer innan du använder produkten och/eller tar bort plomberingen. Vi har i våra skötselråd givit förslag på hantering av smycken, vänligen följ dem. Vi ansvarar för eventuella fabrikationsfel, men vi kan tyvärr inte ansvara för fel som uppstår om kunden inte följer våra skötselråd eller om delar av produkter tappas bort och eller går sönder i onödan på grund av olyckor eller vanvård.

Retur/ Ångerrätt
Returanmälan och returen ska vara oss tillhanda inom max 14 dagar, dvs. du ska göra din returanmälan så fort du kan och se till att returnera varan omgående. För att vi ska kunna godkänna en retur ska produkten vara oanvänd och det är viktigt att eventuella etiketter, plastskydd, mm. sitter kvar på produkten och att plomberingar är obrutna. Vi accepterar inte returer av produkter som har blivit använda, luktar parfym, saknar/har bruten plombering eller produkter som har skadats på grund av kundens ovarsamhet. Läs gärna våra skötselråd, som finns på vår hemsida och längre ned i denna leveransbekräftelse, innan du börjar använda någon av de produkterna du har köpt hos oss.

Returer av skor accepteras inte om skorna har provats eller använts utomhus, tagit lukt, har fläckar eller smuts antingen inuti, ovanpå eller under skornas sula eller om skorna har hanterats oömt.

Returer som inte förpackas väl accepteras inte, därför ska produkten emballeras väl och komma tillbaka till oss i samma skick som den hade när kunden fick den.

Varorna skall returneras på köparens bekostnad. När vi fått varan/varorna i retur och vi har kontrollerat att de returnerats enligt vår returpolicy återbetalar vi kunden varans pris eller ger kunden ett tillgodohavande.

Vi kan betala tillbaka till bankkonto i svensk bank, postgiro- eller bankgiro konto. Vi accepterar inte returer mot postförskott eller ofrankerade returer.

Retur av T-shirts accepteras inte om produkten luktar parfym eller kroppslukt, om produkten har fläckar och/eller är skadad på något sätt. T-shirtarna ska returneras oanvända och vara i samma skick som de hade när kunden fick dem.

Vid returer eller ångerköp vi ber dig att maila din returanmälan till oss.

För att få en giltig retur, vänligen kontakta vår kundservice via e-mail : customerservice@bagsandfashion.com för att få returen godkänd med en returkod.

Vänligen förse oss med information om ditt ordernummer, vilken produkt du vill returnera och anledningen till returen. Har du köpt din vara med postförskott eller med förskottsbetalning behöver vi ditt bankkontonummer för att kunna återbetala dig. Vid fakturabetalning uppdateras fakturan och vid kortbetalning via Payson krediterar vi ditt Paysonkonto eller gör en bankutbetalning. När vi har fått din returanmälan kommer vi att kontakta dig via mail. I detta mail finns även ett returformulär som vi  ber dig att printa ut och skicka tillsammans med din retur.

Returen ska skickas till:
BagsandFashion.com
c/o EuroTrade Nordic
Hasselbacken 27
194 38 Upplands Väsby


Reklamationer

Vi på BagsandFashion.com kontrollerar varje försändelse innan den skickas till dig. Varje produkt får ett kvalitetskontrollmärke som innebär att produkten är manuellt kontrollerad samt att den är felfri vid leverans. När kunden får hem sin beställning, ber vi kunden att själv kontrollera de känsliga delarna av produkten som en extra insats för att garantera att skruvar, kristaller och andra detaljer sitter fast och på det sättet undvika att någon del av produkten tappas bort i onödan. Vi är inte ansvariga för delar av produkter som försvinner eller tappas bort.

Om du skulle behöva göra en reklamation pga. felaktig eller skadad vara skall detta ske inom 14 dagar från det datum då fabrikationsfelet upptäcktes. Vid reklamation vänligen ta kontakt med vår kundservice för att få returen/reklamationen godkänd: customerservice@bagsandfashion.com och ange ordernummer, vad du reklamerar och anledningen till reklamationen. Ange även om du önskar ersättningsvara eller pengarna tillbaka.

Vänligen notera att fabrikationsfel, eller fel i varan, är ett fel som redan fanns i produkten vid leverans och inte fel som kunden har orsakat pga felaktigt hanterande eller att produkten förslitits under tiden då den blir använd. Information om hur man undviker felaktigt hanterande eller felaktig skötsel finns under Information - Skötselråd och Köpvillkor.

Vi har även en komplett sida om skötselråd för att underlätta för vara kunder och vi ber alla att följa våra skötselråd, vänligen klicka på länken nedan eller gå in på menyn och klicka på
Skötselråd.


Om du får reklamationen godkänd av kundservice skickar du tillbaka den reklamerade varan i originalförpackningen så betalar vi tillbaka den reklamerade varans pris. Om det framkommer att BagsandFashion.com är anledning till reklamationen står vi naturligtvis även för retur fraktkostnader av den reklamerade varan samt om inte byte sker, återbetalas även frakt och faktureringsavgiften.

Om det framkommer att BagsandFashion.com inte är anledning till reklamationen och att varan har blivit skadad eller förstörd pga. att kunden inte har följt våra skötselråd och/eller varit ovarsam, står vi inte för returfraktkostnaderna av den reklamerade varan.

För att vi ska skicka tillbaka den icke godkända reklamerade varan ska kunden betala frakt och administrationsavgift på 59 SEK för fraktfria produkter.

Observera att vi inte har möjlighet att hämta ut returer/reklamationer som sker mot postförskott eller som ej är fullt frankerade
.


Transportskada

Vi har säkra och starka emballerings lådor samt att alla våra produkter emballeras och skyddas mycket väl innan de skickas till kunderna. Detta garanterar en mycket bra transportsäkerhet för varorna. Det är viktigt att kunden under inga omständigheter löser ut ett paket som ser skadat ut, även om kunden tror att innehållet är oskadat!

Transportskadan skall anmälas till customerservice@bagsandfashion.com samma dag som kunden tar emot leveransen. Om kunden upptäcker skadan först efter att öppnat paketet, skall kunden reklamerar skadan omedelbart till customerservice@bagsandfashion.com och skicka tillbaka den skadade produkten till oss. Efter att ha kontrollerat skadan på varan kommer vi att ersätta kunden genom att skicka en ny produkt. Om vi inte skulle ha produkten i lagret längre kommer vi att betala tillbaka varans pris samt fraktkostnaden. Har kunden beställt flera varor än den kunden har returnerat betalar vi dock inte tillbaka frakt och expeditionsavgiften. Detta beror på att avgiften är samma oavsett hur många varor man beställt.

Har du inte fått din leverans inom en vecka från den dag vi via e-post aviserar att försändelsen har skickats från vårt lager måste du avisera leveransförseningen till customerservice@bagsandfashion.com senast inom 14 dagar för att ge oss möjligheten att spåra försändelsen. Reklamationer av leverans-förseningar efter 14 dagar friskriver vi oss ansvaret för.

Vid retur pga. skada eller byte av en produkt som har tagit slut i vårt lager förbehåller vi oss rätten att erbjuda kunden en annan motsvarande produkt i samma pris klass eller pengarna tillbaka eftersom vissa produkter som tar slut i vårt lager inte kommer att återbeställas.

Mer information om konsumentens rättigheter och skyldigheter finner du på konsumentverket hemsida, www.konsumentverket.se


Observera att realisationsvaror ej går att bytas eller returneras.Returadress
BagsandFashion.com
c/o EuroTrade Nordic
Hasselbacken 27
194 38 Upplands Väsby